MZ-MYRSKYLYHTYAJOT SYSMÄSSÄ 2.-4.10.2015

Logo_ML_pieni

Myrskylyhty syttyi uudelleen! Vanha konsepti sai uudenlaisen toteutuksen. Sysmä Camping ylitti odotukset. Paikka on siisti ja palvelu ystävällistä. Eikä ruuassakaan ollut moittimista: porukka ahmi kylmissään ja nälkäisinä lähes 18 litraa makkarakeittoa! Me todellakin viihdyimme.

DSC_0072
Voi tätä Scorpionin väriä – todella hieno!

Meillä on vaimon kanssa ollut onni harrastaa moottoripyöräilyä yhdessä jo vuodesta 1981. Aluksi Arja istui takapenkillä, mutta eipä sitä kauan kestänyt – seuraavan vuoden tammikuussa ostin opintolainalla toisen Mitsin. Toukokuussa mentiin montulle treenaamaan 15 minuutiksi, ja sen jälkeen hän on ajellut omallaan.

Tälle reissulle emme laittaneet edes kypäräpuhelimia tulille, ei siksi, ettei puhetta riittäisi, vaan siksi, että kaunis ilma ja syksyinen luonto vaativat ajamisen kosmista yksinäisyyttä. Ajakaa ihmeessä joskus reittiä Vaajakoski – Rutalahti – Tammijärvi – Luhanka – Sysmä, niin ymmärrätte miksi.

On mahdottoman hienoa yöpyä pienessä, lämpimässä mökissä, saunoa kuumassa saunassa, paistaa makkaraa kunnon grillikatoksessa ja keittää iltateet suuressa leirikeittiössä. Siis ikä alkaa painaa! 

Virallisten tilastojen mukaan paikalle saapui 36 asiasta innostunutta, ja se on kaikkien aikojen ennätys. Suurena ilonaiheena saimme todeta naisosanottajien määrän lisääntyneen merkittävästi. Tämä antoi tapahtumalle elegantin ilmeen. Olemme asiasta todella iloisia.

Kyllä ilmatkin meitä suosivat. Perjantaisen myrskyn jälkeen saimme aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Lauantaina iltapäivällä alueella oli käsin kosketeltava cruising sekä piknik tunnelma. Saimme ihastella mm. auringossa kylpevien MZ TS-mallien tankkien kromikylkiä. Kyllä TS:t ovat lähes kauneimpia mitsimalleja .

DSC_0086Kaipiaisen Pertti Varkaudesta oli matkassa jälleen harvinaisella sivuvaunumitsillään, jossa on upea Rotaxin kone. Arja Vaismaa-Lehtonen on ihastunut MZ Kanuniin, jota pitää ”eläimellisen” nopeana.

On hienoa, että Mitsien skaala on niin laaja, jokaiselle on tarjolla mieluinen vaihtoehto. En osaa sanoa, kuinka marginaalinen joukko meitä ”mitsestejä” tässä maassa on, aktiiveja lienee 50 ja 100 välillä. Arvelimme, että rekisterissä ja ajokunnossa voisi olla 2500 MZ-moottoripyörää. Millä ihmeellä niitä saisi lisää liikenteeseen ja mukaan toimintaan?

DSC_0141Sysmän Sanomien toimittaja kävi kyläilemässä jutun toivossa. Kerroimme hänelle kerhomme olevan erittäin tärkeä kansallisen osaamispääoman kannalta. Mekaaninen ja tekninen näpertelytaitomme on vertaansa vailla ja lähes mittaamattoman arvokas. Tekemällä oppii, ja näissähän kulkimissa tekemistä riittää oikein sopivasti. Ja kaikki osaa tehdä ainakin jotain heti pyörän hankittuaan, osaamista kertyy pikku hiljaa.

Meillä on myös tietynlaiset johtavat ajatukset, jotka ovat muovautuneet Keijo Virtasen tekstien kautta. Hänen kirjoittamansa MZ-aiheiset kirjat ovat täynnä innostavuutta ja elämää. Se joka on niitä lukenut, ymmärtää heti mistä tässä on kysymys! Kuvassa muuten Tommin MZ TS 250/1, yksi hienoimmista ja parhaista. Sivulaukkukateus iski minuun rajusti!

IMG_0058
Edellisiltä asukkailta oli jäänyt tyhjiä tölkkejä pöydälle, muuten mökit olivat todella siistejä.

Edustettuna oli monenlaisia MZ malleja, enemmistönä tällä kertaa TS:t. Rotaxin koneella pari kappaletta, Yamahan 660-koneella kaksi, ES-mallejakin oli – ja skoottereita.

DSC_0138

IMG_2508

Voi kuinka kaunis ilma oli kotimatkalla. Ajettiin neljästään upeaa reittiä Sysmä-Luhanka-Tammijärvi-Rutalahti-Toivakka-Vaajakoski.

Neljähän meitä oli matkalla, mutta kun katsoin taustapeilistä ajon aikana takana vauhdissa kallistelevia Arjaa, Vappua ja Basistia, saatoin nähdä siellä vielä yhden kulkijan ajamassa iloisena joukossamme. Tuli lämmin olo ja iloiset hetket Timon kanssa puskivat mieleen. Emme me minnekään katoa, me omien teittemme kulkijat, olemme aina läsnä ajatuksissamme. Aina! 

Kulkija ei kaipaa muuta, taivaanrantaan seuraa kuuta…(Keijo Virtanen)

IMG_2512

Niin tuli talvi, ja kalusto on siirretty kuvan oton jälkeen sisätiloihin. Vuonna 2016 kokoonnumme Porvooseen kesäkuussa, ja eiköhän järjestetä Myrskylyhtyajotkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s