MZ TAPAAMISAJOT PUNKAHARJULLA 13.-15.6.2014

Minun on pakko aloittaa tämä artikkeli kesäisellä kuvalla

wallesball

Ja sitten asiaan ja oikeaan teemakuvaan!

 
DSC_0307On se niin kaunis! Juhani Vähä-Mattilan  ”piikin” Mitsi. Tällä voi si MZ-harrastuksen aloittaa kuka vaan innostunut 16 vuotias. Kulul- taan reipas ja helppo sekä halpa korjata ja ylläpitää.  Juhani voisi jopa myydä…..
 

Kauniita maisemia, hyvää seuraa ja rentoa meininkiä

Olihan se todella mukava tapahtuma jälleen kerran. Ilmat olivat mitä olivat, mutta sade ajoittui yöhön, päivällä jopa paistoi aurinko. Kysyn vaan:

– Missä ihmeessä te kaikki Suomen MZ-ajajat oikein olette? Eikö yhteiset tapaamiset kiinnosta? Vai onko vika järjestelyissä?

DSC_0316Mikä ettei näilläkin pääse matkaan. Vanha kunnon RT 125 on oiva  ”matkakone”, kun ei hätäile…

On siis aika herätä,

laittaa kaikki Suomen tuhannet Mitsit tulille ja tulla mukaan. Onko tämä touhu mennyt liian vakavaksi? Jos seuraa Mitsi-tapahtumia ulkomailla voi huomata, että niitä leimaa nk. rento meininki ja hauskuus. Pyörät ovat ajamista varten, ja ne ovat usein myös ajetun näköisiä, mutta ilmeisen toimivia.

Nyt näyttää siltä, että tämä homma on jäämässä vain  ”harvojen ja valittujen” ihmisten hommaksi. Keski-ikä nousee, ja hiukset muuttuvat harmaiksi, ja toimintakin. Eihän tämä voi olla Vapun ja Ilkan varassa tämä tulevaisuus, eihän?

IMG_3529Tämän kokoontumisen järjestelytoimikunta: Kari Silvennoinen (äärivasemmalla), Timo Salminen (vasemmalla) ja Mannilan nuori isäntä (oikealla).
IMG_3542Karri on tehnyt pitkän päivätyön Mitsien parissa. Aina on löytynyt apua, hyviä neuvoja ja osiakin. Kunnioitan miestä kovasti, niin varmaan tekee moni muukin!

Tiedän, että blogipostaus ei saa olla liian pitkä, mutta suonette minulle mahdollisuuden hieman irroitella. Oli hienoa, että Keijo Virtanenkin saapui paikalle. Hän on selkeästi Suomalaisen Mitsismin Filosofinen isä. Niiden jotka eivät ole lukeneet hänen aihetta käsitteleviä kirjoja on syytä ensi tilassa hankkia luettavaksi ainakin yksi, mieluiten kaikki! Olen lukenut ne, joitakin kahteen kertaan, ja joka kerta voimautunut niistä.

Mutta…meidän kaikkien on jatkettava omaa kertomustamme ja innostettava sadat ellei tuhannet muutkin Mitsin omistajat matkaa, sillä vain ihmisten kautta saamme rikkautta ja miksei rakkauttakin tähän hommaan.

Kawalla ja Hondalla?

Ajelen nykyisin Kawalla, vaimoni Arja Hondalla, mutta mitä sitten? Sydämessä on Mitsi ja sillä siisti. Onneksi poikamme Ilkka on MZ-kuljettaja henkeen ja vereen, ja niin ajeli poikamme ollikin ETZ 125:llä aikoinaan. Ja täytyy myöntää, että minulle voi tarjota  ”sopivaa” Mitsiä ostettavaksi, siitä vaan tarjouksia osoitteeseen letim@jamk.fi

IMG_3532Ilkka Lehtonen ja MZ Baghira Forest. Noista tavaratelineistä kannattaisi ottaa mallia, ja tarjota niitä myös muihin Mitsimalleihin.

On tosi hienoa, että kokoontumiseemme voi tulla vaikka Bemarilla. Avarakatseisuus ja innostus ovat tärkeintä.

Kuten huomaat on blogin osoite yksinkertaistunut. Se on sitten www.mz-finland.com ja se maksoi 15€, ei kovin paljon noin hienosta osoitteesta. Ehdottivat, että tämä voisi olla Suomen MZ-ajajien virallinen kerhosivusto. Sopii minulle, jos sopii teillekin. Edelliset sivustot ovat hävinneet nimittäin bittiavaruuteen!

Kommentoikaa, lähettäkää terveisiä, niitä olisi kiva lukea.

DSC_0295Tässä kokoontumisen hienoimpia replikoita: MZ ETZ 250 G. Niinikankaan Ollia alkaa väsyttää laitteen jatkuva kehuminen!
DSC_0290IMG_3533Keijo Virtanen teki hienon työn myydessään Olli Niinikankaalle punaisen MZ Kanunin. Ajelimme porukalla Punkaharjulle ja takai- sin. Hyvin Mitsi kulki kaksi päällä ja Pirjo tykkäsi kyydistä kovasti. Mitsi on mitä mainioin matkapyörä vaikka kahdelle. Matkanopeus liikkuu 90-100km/h välillä, ja se on minusta aivan riittävästi.

Lauantaina ohjelmassa oli kiertoajelu, ja pääsimme ajelemaan myös sorateille. Lopulta päädyimme Lustoon, Suomen metsämuseoon ja metsätietokeskukseen. Se oli hieno paikka. Maatilamatkailu Mannila osoittautui aivan kelpopaikaksi pitää tällainen tapahtuma, hieman olivat paikat vielä keskeneräisiä, mutta hyvin pärjättiin.

Lopuksi ei voi muuta kuin kiittää järjestäjiä Timo Salmista ja Kari Silvennoista, saitte aikaiseksi kelpo kokoontumisen. Toivottavasti ensi vuonna löytyy mukavaa, kohtuu-hintaista sisämajoistusta, ralliruokaa ja vihreää nurmea telttakylällemme.

Laitan tähän loppuun kyselyn, että tiedämme missä mennään. Kuinka moni on kiinnostunut kerhomme toiminnasta ja MZ moottoripyöristä. Ota ihmeessä yhteyttä sähköpostilla, niin saamme lähettää Sinulle lisätietoa ja auttaa pyörä asioissa. Siis kirjoita lehtotim@gmail.com

Lue myös Vapun kertomus tästä tapahtumasta TÄÄLTÄ!

Kyllä Vappu osaa kirjoittaa ja runsaalla kynällä…

IMG_3538 IMG_3543 DSC_0603 DSC_0454 DSC_0432 IMG_3537 IMG_3535 IMG_3520 DSC_0378 DSC_0360 DSC_0347 DSC_0346 DSC_0328 IMG_3468http://www.youtube.com/watch?v=69fwIhU7xbI

Tässä vielä bonusvideo, MZ 502

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s